NELER YAPMIŞIM?

Gördüğüm de hoşuma giden şeyleri yapmaya pek hevesliydim.Evlendikten sonra çalışmaya ara verdim.Evliliğimin tadını çıkartmak istedim.Bir müddet sonra evde sıkılmaya başladım.Arkadaşlarımın hepsi de çalışıyordu sıksık biraraya gelemiyorduk.İş başvurularımdan önce İsmek'in sitilistlik kursuna yazıldım.Çizdiklerim çok beğenildi.Kolumda sinir sıkışması ortaya çıktı ve çizememeye başladım.Kolum sürekli sancıyordu.Kursu malesef yarıda bıraktım.Hocam çizimlerim güzel olduğu için yine de sertifikamı verdi sağolsun.Hala ara ara çiziyorum bişeyler.Mesela kursa gitmeden önce nişanlılığımı ve gelinliğimi ben çizmiştim.Ne zaman hamile kaldım o zaman ben de bu işleme,süsleme merakı çoğaldı.İnternette o siteden öbürüne, araştırdım sürekli.
Kelebeğin yapımı da kapı süslemesi de bana ait.
İlk yaptığım lohusa şerbetliği oldu.Hamileyken çalıştığım için her akşam bir parça yapardım:)Tepsi eski bir ahşap tepsiydi.Ben onu beyaza boyadım,içine renkli pullarla kelebek şeklini verdim.Kenar tüllerini tek tek diktim ve silikonla  yapıştırdım.Bardaklar içinde kurdelaların üzerine boncuk işledim ve bardaklara bağladım.Hazır satılanlardan daha da güzel  oldu.

Yine kendi yaptığım kırk mevlüdü şekerleri.Arda 4 aylıkken yaptım kırk mevlüdünü.Mevlüt şekeri için malzemelerimi http://www.birmax.com/ dan aldım.Tek tek kendim süsledim.Hem el emeği oldu bol bol malzemeli.Hem de  daha uyguna geldi.
Bunlar da 6 aylıkken yaptığım diş buğdayı partimizin favorisi.Kadehlerin altını mevlüd şekeri süslememden artan keselerle süsledim.


Anneannesinin oğlum için yaptırdığı sepet ve benim yaptığım diş buğdayı kurabiyeleri.Malzemelerimi www.pastakalip.com dan aldım.Sağolsun Şule Hanım nasıl yapmam gerektiğini de detaylı anlattı.

Tepsinin detaylı fotoğrafı.


Bu da oğlumun 1 yaş gününden.Gündüz arkadaşlarıma ayrı parti,akşam aile arası ayrı parti düzenledim.Pastayı teyzemle birlikte  yaptık.Pastanın üzerindeki kalpli çubuklarda oğlumun mevlüd şekeri malzemelerinden artan kalpli çubuklar.Pasta malzemelerim de yine pasta kalıptan.

Bu da akşamki partinin pastası.Ben şeker hamuru ağır olmasın diye ince açtığım için pasta akşama kadar dolapta biraz eridi haliyle.Artık daha tecrübeliyim ama 2.yaş günü daha da güsel olacak:)Artı telaşeden çekmeyi unuttuğum ;1 yaş kurabiyelerim de vardı.Artık blog yazdığıma göre bundan sonra resmetmeyi unutmayacağım...

0 çıtı pıtı yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...