Öylesine Kapı Süsü;Lezzetli Bir Mama Tarifi ve Bir Kaç Bileklik Denemesi

Ayyy!Ne sıcak değil mi?:(Evim çatı katı,camları sonuna  kadar açamıyorum Çoko  düşer korkusuyla.Klima yasak  ;Çoko alerjik.Vantilatör kendini serinletmiyor:(((Yanıyoruz maaile anlayacağınız.Acil tarafından denize  gitmek lazım ama kociş  yoğun.Önümüz de Ramazan.Rabbim bu sıcaklarda oruç  tutacak olan  biz aciz kullarının  yardımcısı olsun.
Sabahları sıcaktan  gözümü açmak adeta  eziyet.Çoko olmasa akşama kadar yatarım herhalde:))ama iyiki de var beni monotonlaşmaktan  uzaklaştırıyor.Günde 2 bazen 3 defa banyodayız.Cıp cıp eşliğinde serinliyoruz:)
Bu gün sipariş  olan anaokulu kapı süsünü kargoya verdim.Ptt kargoyla anlaşma yaptığımı yazmıştım  önceden.Sağolsunlar çalışanlar çok ilgiliydi.Yaptıklarımı bile merak ettiler.Bugün gittiğimde baktılar ve çok beğendiler.Çocuklu olduğum halde birşeylerle uğraşabildiğim için beni taktir ettiler:)Her soruma itinayla  cevap  verdiler.Koltuklarım kabara kabara  geldim evime:)Çoko kanka bile oldu çalışanlarla.İlk gittiğimizde  hastane sandı fobisi var  ya:))
Bugün  içeri girer girmez:"Kolay  geeesiin!"Giderken de "görüşüğüüüz"Diyerek çıktı bilmişim.Anası gibi sıcak kanlı:)

Sırasıyla yaptıklarıma  geçeyim.Bakın ben 3 güne  neler sığdırmışım:)

Can sıkıntısından yaptığım kapı süsü.Oğlum olduğu için hiç pembeli  yapmamıştım.İyi oldu.Kenarda dursun belki almak isteyen olur.İsteğe göre altına da isim ekleyebilirim en kokoşundan:))


Bu  da orman meyveli etimek tatlısı.Dr.Oetker'in orman meyveli krem şantisini kullandım üzeri için  harika bir tadı var:)
Etimekleri  şerbetle ıslatıyorum.Araya istediğiniz bir kremayı ekliyorsunuz.Ben evde  yaptım.Üzerine çilek,bir kat daha etimek.En üste de krem şanti.Afiyetle yiyorsunuz:)

Geçen gün boyu  temizlikten yemek yapmaya fırsat bulamadım.Kurt gibi de acıktım.Maaile Meydan'a gittik.Yemekten önce Çokoyu susturmak  adına dönen salıncaklara bindirdik çok eğlendi.Tabi  bu onu kesmedi ve ben yediğimden  yine birşey anlamadım:(Dönerci Ali Usta'da yemek,Üsküdar'da tatlı,Caddebostan'da da kahvelerimizi   yudumladık.Çok iyi  geldi.Caddebostan sahilinde  bir  Cafe var.Denize sıfır.Masalar sahilde,ayaklarınıza dalgalar vuruyor:)Çoko iki seferdir göremeden arabada uyuya kalıyor malesef:(Bu kez görebilecekti ama trafik sıkışıklığı yüzünden  duraklaya duraklaya gidince iyice mayıştı ve  uyuyakaldı:(

Arabaya kadar kendini bu şekilde taşıttırdı   uyanık:)Pek  bi keyfe düşkün canım.

Tavla keyfi ve kociş kazanır:)



Bu  da  bir sitede gördüğüm ve arşive  eklediğim bir çalışma ama çok siteyi aynı anda  gezdiğim için isimlerini not etmek aklıma gelmiyor.Yabancı bir siteydi sanırım.Oğlumun odası için yaptım.İlk denemeye göre  gayet başarılı  da olduğunu düşünüyorum.

Siz bütün evi  benim temizlediğimi mi sanıyorsunuz?İtiraf ediyorum:Bizim evin temizlikçisi Çokoprens:))

Temizlik bu kadar keyif veriyorsa ben neden keyif alamıyorum?Bakar mısınız sırıtmaya:))

Eee!İsyan eder tabi çocuk.Hergün hergün ev mi süpürülür?::D

Kremalı mantar Sote
MALZEMELER
7 adet  Közlenmiş kırmızı biber(Hazır almak yerine ben fırında közlüyorum)
6 adet Yeşil biber
3 adet Kuru soğan
3 adet patates
1 iri havuç
1 paket kürtür Mantarı
1 paket   Krema
2,5 çay kaşığı Tuz
yarım çay  bardağı sızma Zeytinyağı
Ps:Kremayı "Sek"marka kullanıyorum.Size de  tavsiye ederim.Diğer kremalardan daha koyu kıvamda.Koyu kıvam sadece yemeklerde  değil,tatlılar içinde iyi oluyor.

YAPILIŞI
Mantar küp küp diğer bütün malzemeler jülien olarak doğranıyor.Önce soğanları zeytinyağında karamelize ediyorum.Havuçları ekleyip yumuşayıncaya kadar kavuruyorum.Yeşil  biberleri ekleyip onlar da yumuşayana  kadar kavuruyorum.Patatesleri de ekleyip fazla karıştırmadan yumuşamasını bekliyorum.Patatesleri ekledikten sonra çok sık karıştırmayın ki yumuşayan  patates dağılma yapmasın.Közlenmiş biberleri de ekleyip hafif hafif karıştırıyorum.En son mantarları ekliyorum.Mantar suyunu bırakır,Bıraktığı suyu iyice çekene kadar bekliyorum ve en son   kremayı döküyorum.Kremayı isteğe bağlı olarak yarım da dökebilirsiniz.Ben ;hepsini döküyorum.Bir müddet sonra malzemeler  kremayı  emiyor çok sulu olmamış oluyor hem de daha lezzetli  oluyor.Ocaktan indirdikten sonra tuzu ekliyorum.Sakın öncesinde eklemeyin kesilme yapar.
Ps:Malzemeleri kısık ateşte ağır ağır  pişmeye  bırakırsanız sonuç  daha  lezzetli bir yemek olur.Malzemeler bütün aromasını bırakıyor  bu sayede.

Mantar sevmeyenler için tavsiye edebileceğim bir tarif.Ben de kocişte mantarı sevmeyiz.Ben bu tarifi uygulamaya başladığımdan bu yana afiyetle yiyoruz:)
Umarım siz de dener ve afiyetle yersiniz:)
Elimde kalan parça kumaşlar ve eski takılardan  arta kalanlarla  15 dakika  da ortaya çıkanlar.Sağdakini   sevdiğim birine hediye ettim bile.:)

Bu da  aynı şekilde.Parça organze kumaş  ve  bir kaç takıdan artan boncuklar.

Bunu dün  gece yaptım.Bugün Pttye giderken taktım bile:)


Ayyyş!Yazı yazmak beni yoruyor.Kolumda sinir sıkışması var.Çene düşük olunca böyle uzuuun bir  yazı yazasım geliyor.Sonra da kolum 2  gün ağrıyor.
Öpüldünüz kızlaaar.Yorumsuz  bırakmayın  beni buralarda:(

16 çıtı pıtı yorum:

SEVECEN dedi ki...

kapı süsünde,kapı koluna taktiğin aslancıkta çok güzeller,bence üzerindeki kombini bol bol kullanmalısın çok yakışmış

Sihirli Kokosh dedi ki...

Seveceeen!:)Çok teşekkürler tatlım.Beğenmene sevindim.Bende aynı şeyi düşünüyorum.Hem içine badi giy,daral derdi de yok.Ben ince kumaştan birkaç tane daha diktireyim bari:))Öptüm

xcelis dedi ki...

ay hangi yaptığına güzel olmuş deyip sen hepsi için topluca anla canım =) mantar sote süper görünüyor ellerine sağlık bende çok severim denicem bilekliklerine bayıldımmm en çokda altın sarısı olana bende bi denesemmm ya =)
Çokoyu da senide Öpoom

edibe @ edbdesigns dedi ki...

canim ellerine saglik, senin yaptigin hersey cok guzel oluyor zaten! bu arada, arkadasinin hediyesi olan tunigi cok begendim.... boyu, durusu cok guzel... yazin sIk sIk giymelisin bence :) veee ben de turkiye'deyken cok kaldim teras katlarinda, nasil bunaltici olur bilirim... ben de bol bol dusa gir diyecektim, yoksa baska yolu yok... Ramazan ayinda Rabbim sabrini verir orucun diye dusunuyorum... ben de 8-9 saatlik kis Ramazanini birakip memleketin cayir cayir yanan aylarinda oruc tutmaya gelecegim :)))))))))))))))) sevabi daha cok olur yaw :)

Sihirli Kokosh dedi ki...

xcelis:)
canım çok teşekkür ederim:)Mantar soteyi şiddetle tavsiye ediyorum ve bileklikleri denemelisin hem basit hem de cıvıl cıvıl bol çeşit:)Yaz bitmeden şıkır şıkır takmak lazım değil mi?Biz de seni mis mis öpüyoruz:)

Sihirli Kokosh dedi ki...

edibe @ edbdesigns:)
Ayy!Şımarırım bak Yaaaa!:D
Ne güzel şeyler yazmışsın canım benim.Kalbinin güzelliği yansıyor yazılara adeta:)Oruç meselesine gelince Rabbim bu sıcaklarda tutacağımız orucu kabul etsin İnşallah.O kadar yiyen insan var ki Rabbim hidayet versin:(Umarım sevabın kat kat katlanır:)Tuniğimi keşke daha önce giyseymişim dedim şuan:D:D Öpüyorum çok çok:)

Demet / Demetoloji dedi ki...

Okudum yazının hepsini ;) Kombini beğendim, daha sık giymelisin bence de. Çoko süper, elektrikli süpürge hikayesi de ayrıca eğlenceli idi ;) Yaptıklarından kapı süsü favorimdir, ellerine, kollarına sağlık. Öpüyorum tatlım seni. Daha sık yaz! Mucx.

yemyeşildeniz dedi ki...

hepsi birbirinden güzel, maşallah, ellerine sağlık. tunik çok güzel ve yakışmış. o süpürge yapan çokoyu yirin yirinn, maşallah :)

Sihirli Kokosh dedi ki...

Demetim:)
Hepsini okumana çok sevindirik oldum:)Benim çok bilmiş Çoko'm daha ne matraklıklarla dolu bi bilsen.Rabbim isteyenlere nasip etsin en cilvelisinden hem de:)Kombinimi içime sindirdiniz hepiniz yorumlarınızla .İyiki varsınız:)
Sık yazma meselesesine gelince;klavye kullanımında yavaşım malesef:(Akşama kadar ev,Çoko derken onu yatırınca elime birşeyler alıyorum elime.Yazmaya kalkışana kadar da uyku çöküyor.Söz zorlayacağım bundan sonra.Ben de öptüm kocaman kocaman:)

Sihirli Kokosh dedi ki...

yemyeşildeniz:)
Canım çok teşekkür ederim.Sen de bir harikasın valla.Bazen yorum yazmaya fırsat bulamasam da her daim takipteyim:)Ben senin yerine seve seve yirin:D
O da seni görse yir güzellere aşırı düşkünlüğümüz var da:))
Çapkınız en karizmasından:)Öptüm

Life By Bambinos dedi ki...

Jasminnnnn sana en kocamanından bi maşallah her zamanki gibi harikalar yaratmışsın. Öpcüük :)

Sihirli Kokosh dedi ki...

Life By BambinosS'um Sema'm:))
Sensin harika olan;)Bende de öpcüüük

Ülkü dedi ki...

Ses :)) dermişim :) merhaba efendim uzaktan bakmam ben bakınca dalarım içeri :) herşey güzelde açım ben kekte takıldım sonrasından korktum ama gördüm hepsini üff gidip yiyecek birşeyler bulam :) sadece burayı değil her yeri gezdim patates çanağı tam benlik akşam yapıp yemeliyim :) çokoyuda öperim Allah bağışlasın :)

Sihirli Kokosh dedi ki...

Ülkü:))
Hoşgeldin,şenlendirdin.Biraz geç dönüş yaptım ama bağışla bu Çoko canıma okuyor:D
Rabbim evlatlarımızı bize bizleri d e onlara bağışlasın İnşallah.Çanak patates benim de favorim zaten.Enfes tat patatesin girdiği herşeye eveet:)))Biz de öperiz bol bol yorumlaşmak dileğiyle:)

Ülkü dedi ki...

Bende korktun sanmıştım :)) aynen patatesli herşeey evet :) akşamda yaptım yedim bir güzel :)

Sihirli Kokosh dedi ki...

ÜLKÜ Aşk olsun :))hihihi Estafurullah sende:)Ohhhhh!Afiyet olsun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...