Gelişmeler II

Herkese kocaman kocamaaan selamlar!
Umudumu yitirmeden yeni postlar yazıyorum ama herkes  okuyabiliyor mu hiiiiç bilmiyorum:(Ben hazırlığa devam ederken Çokoprenste bir o kadar beni yoruyor bıdık:)
"Canıma okuyor" desem daha doğru olur sanırım:)Hiiiç uzatmadan resimlere geçeceğim zira inanılmaz bitkinim .Hafta sonunu da,bugünü de evde geçirdik .Hava  malum dengesiz.Arda bir öksürüyor,bir aksırıyor.Ben  de yeni bir lezzet keşfettim.Hemen denedim.
Oğluma  yaptığım uğur böceği  pelerini.Kumaşın  dikiş makinasında kenarlarını katlattırdım.Üzerine yuvarlak kestiğim keçeleri diktim.


Bu da Çokoprensimin  üzerindeki hali:)


Bunlarda muska şeklindeki sucuklu,kaşarlı milföyler.Çay yanına hemen yapılabilen lezzet.


Ah!Ah!Bu marsmallowslar beni bir kıvrandırdı ki sormayın.Yani gecenin yarısı  canım marsmallows çekmesin mi?Saat olmuş gecenin biri.Açık yer bulmak ne mümkün.Ertesi gün de pazar kociş "söz sabah alıcam  çatlayana kadar  yersin "dedi:))Ben Campfire olanından istiyordum ama nette bulabildim anca onuda alıcan da 3 gün de anca yollarlar.Şimdilik Haribo'yla idare  ettik ama güzeldi.Kızarttım birazcık fırının sıcağına tutarak Immm!diyorum.Harika.Hala denemeyeniniz varsa kesinlikle tavsiye ediyorum:)

He bu arada söylemeden geçmeyeyim.Bu sıralar föndü meselesini kafaya takmış bulunuyorum.Şöyle bildiğiniz kaliteli bir föndü makinası var mı kıslaaaar?!
İşte bu da facebooktaki sayfasını beğendiğim Berem Hobi&Tasarım'ın sayfasında  gördüm.Çok iştah kabartıcıydı ."Pazar kahvaltısında da  harika olur "diye düşündüm.
Size de tarifini yazıyorum ve kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum.
YUFKA PIZZASI :)
malzemeler
♥ 3 yufka
♥ salcalı  sos  :Bir parça tereyağını  eritip sulandırdığınız salçayı dökün.Tuz,nane ,pul biber yada baharat olarak ne isterseniz.
♥ borek harci ( 2yumurta  sarısı ,4 kaşık yoğurt, bir çay bardağı süt karıştırın harç haline getirin)
♥ sucuk,çarliston biber,kırmızı dolmalık biber,zeytin,yeşil zeytin ve canınız ne isterse :)
♥ rendelenmis kasar peyniri :)


Yufkaları 4 e bölüyorum.


Üzerine sostan  sürüp,Biraz kaşar peynir rendesini baş kısmına serpiştiriyorum.


Rulo şeklinde gül böreği yapar gibi sarıyorum ama uç kısmını dışarıda bırakıyorum.
İki ucu birleştirip,Sarmadan bıraktığım ucu üzerine kapatıyorum.İçine de bir parça yufka koyuyorum.Tabanı ince olmasın  diye.







Salçalı sosu da sürüp;
Bol malzemeyi dolduruyorum.

175 dereceği fırına yerleştirdikten sonra altı kızarana kadar tutuyorum.Altı pembeleşince  üzerine kaşar peyniri rendesini de koyup tekrar fırına veriyorum.




Bitmiştir hanımlar.Yenmeye hazır.


Yani sonuç:Gülen suratlar:)))
Haydi afiyet olsun.Bugün de lazanya yapacağım.Onu da yayınlarım İnşallah.Öpüldünüüz....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...