Başlık Bulamadım.En İyisi Sizi İçeriye Alayım:))

Mutlu hafta sonları hanımlar.
Yasak kalktı hadi gözümüz aydın.Ben hala DNS ayarlarını eski haline döndürmedim.Hep buradaydım.Sık sık paylaşımlarda bulundum.Kimi belki göründü ,belki görünmedi ama umudumu yitirmedim.Bu dönemde izleyici sayım bile arttı:)İnşallah herkes eski enerjisine kavuşur da ben de güzel paylaşımlar okumaya devam ederim.Yine dop dolu bir post hazırladım.Öncelikle bir önceki postumda yayınladığım doğum günü postundan Nabrut'un isteği üzerine pastamızın malzemelerini anlatacağım.
Pandispanyası için:
5 adet yumurta odasıcaklığında olmalı
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 adet kabartma tozu


Yumurtaları iyice çırptıktan sonra(mikserle)Köpürsün iyice.Şekeri ilave edin.Devirli bir şekilde çırpın.Sonra ince eleğinize unu  ve kabartma tozunu koyun eleyin.Bir yandan da yavaş yavaş karıştırın.Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye yayın.Önceden ısıtılmış 160-165 derecelik fırında 35-40 dk pişirin.Bir kürdan yardımıyla kontrol edin.Soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve streç filme sarın.Bir gece bekletin.Kullanmadan önce düzgün bir şekilde 3 parçaya ve ya 2 parçaya ayırın.En alta gelecek kısım daha kalın kesilmeli.
Bu tarif 20 cmlik bir ölçü için geçerli.Daha büyüğü için malzemenin 2 katını yapmalısınız ben öyle yaptım.






Gelelim pastacı kremasına:
Malzemeler:
500 ml süt
50 gr krema(Bir kutuda 200 gr var yani 4/1i)
1 adet yumurta sarısı
250 gr toz şeker
60 gr un
60 gr mısır nişastası
1/2 paket vanilya




Süt ve vanilya dışındaki tüm malzemeyi çelik tencereye koy.Sütü yavaş yavaş dök ve kısık ateşte devamlı olarak çırpma teliyle karıştır.Kaynayıp muhallebi kıvamına gelince de altını kapat ve vanilyayı ekle.Kakaolu isterseniz içine  kako  da dökebilirsiniz.


Kremanında bir gece dolapta beklemesi lazım.Eğerki çok donmuş olursa içine yumuşatacak kadar soğuk süt ilave edip mikserle çırpın.Normal kıvamında ise de çırpın ki kıvamı  yerini bulsun.


Pandispanyanızı dilediğiniz gibi ıslatın ama fazla değil.Sonra kremayı sürün içine istediğiniz malzemeyle zenginleştirin.Ben antep fıstıklı  draje,çilek,muz,çikolata koydum.



Pandispanyamız budur:)

Yapım aşamasını da resmedecektim fakat vakit sorunum vardı.Başka sefere İnşallah.

Bunlarda doğum gününde artan milföylerdi.Değerlendirmek için hep yapmayı düşündüğüm külahlar.Ben de külah kalıp yok ama mazeret değil tabiki.Aliminyum  folyoyu külah yaptım.Çokta güzel oldu:)
Pudra şekerini çelik tencerede sürekli karıştırarak erittim.Krema rengini alınca yağlı kağıt üzerine döktüm.Soğuyunca kırarak milföyleri süsledim.



Bu  da tabağımdaki minik misafirleriyle kremalı milföy külahımın sunumu:)
Tadı harika  tavsiye ederim.İsteyen olursa tarifini bir dahaki  postta yayınlayabilirim.

İlkbaharın bahçemize getirdiği güzelliklerden bir kaç kare.


Çok eğlendi Çokoprens.Cee !Oyunu  oynadık:)

Küstüğü zamanlar da oldu:(

Küsüp gittiği ve kuytuya saklandığı zamanlar...

Kiraz ağacımız da çiçek açtı:)

Çoko kedicikleri kovaladı durdu.

Bahçe meyve ağacı dolu  tabi üzerleri de arı.Arıların sesini şaşkınlıkla dinlerken...

Bu da Çoko'nun enerji deposu mey suyusu:)Yani meyve suyu.İçinde çilek,muz,limon,portakal,havuç ve bal var.Afiyetle içti:)

Eeeveeet!Bunlar da Sesiber'de gördüğüm kuşlar.Model ona ait.O çok güzel  şeyler yapıyor.Hayranlıkla takip ediyorum.Emeğe saygıyı destekliyorum ve kaynak olarak gösteriyorum.

Çoko'nun oyun arkadaşının doğum günü ama mumları Çoko üflüyor:)

Durmadan yaktırdı yaktırdı üfledi bıdık:)

Bu da arkadaşımın oğlunun doğum gününden.Kucağımda kahkahalar  atansa başka arkadaşımın bebişi.

Orda da pastaya dadandı."Anne iki doğdun yap"dedi durdu.Yani mumları yaktırdı sürekli:) 
Bunlar da yaptığım diğer kuşlar.İlk siparişimi aldım bile.Doğmamış bir fıstığın odasına yapıcam cıvıl cıvıl İnşallah.




Bunlar da dün gece yaptıklarım.Ufak ama  zahmetli bir iş diyebilirim.Bir de özenince itina ile ...
Umarım bol kazançlı,bereketli günler beni bekliyordur.Artık evde boş boş oturmaktan sıkıldım.Kendimi daha da çok geliştirmek istiyorum ve çok güzel planlarım var.Lütfen dualarınızda bana da yer verin:))
Hepinize  mutlu hafta sonları ve kocaman öpücükler:))

4 çıtı pıtı yorum:

NABRUT dedi ki...

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :)
PANDİSPANYANIN DOLAPTA BEKLETİLMESİ GEREKTİĞİNİ BİLMİYORDUM :(
BİR DE KREMANIN TARİFİNDE SÜT VE VANİLYA HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIRIN YAZIYOR ORDA BİR YANLIŞLIK MI VAR YOKSA BEN Mİ ANLAYAMADIM :(

Çokoprensin Tutkunu(Sihirli Değnek) dedi ki...

Nabrut
Ne demek canım sen tarif iste ben yazarım:)Keki dolapta derken sakın buzdolabında bekletme.Normal bir dolapta bekletve streçle çok iyi sar.Krema tarifinde de yanlışlık yok.Vanilya ve süt hariç malzemeleri koy tencereye güzelce karıştır sonra ocağın altını yak sütü yavaş yavaş dök bir yandan da çırpma teliyle karıştır.Ocak kısık ateş olmalı.muhallebi kıvamını bulunca içine vanilyayı koy tekrar karıştır.Oda sıcaklığına gelince de buz dolabına koy.Afiyet olsun yapınca da resmet görelim maharetini:)

cheerful demet dedi ki...

Çokoprensinin fotoları çok şeker; nazar değmesin :) Bir de sana arkadaşça tavsiyem canım; fotoğraflarını mümkün mertebe gün ışığında çekmen; eğer ki lambanın ışığında akşamları çekersen fotoğraflar hem net çıkmıyor hem de asıl rengi yakalayamıyorsun. Özelliklerini ürünlerini camın yanında çekersen öğleden sonra hava kararmadan; daha iyi sonuç elde edersin ;) Fotoğrafla kafayı bozdum ya, mazur gör :DD Öpüyorum seni ve yeni cicişleri bekliyorum *-*

Çokoprensin Tutkunu(Sihirli Değnek) dedi ki...

Demetiiim:)
Canım bil dilli bir cilveli oğlum var ki teyzesi keşke yakından görebilsen:)Ya gün ışığında ne de güzel çıktı resimler şaşırdım.evet akşamları resimler çok kötü çıkıyor.Bu tavsiyen çok faydalı oldu.Mazur görmek ne demek bana tavsiyede bulunman beni ancak mutlu edebilir.Çok öpüyorum ve tavsiyeleriinii bekliyorum:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...