Enerjik ama bir o kadar da baş ağrılı birgün geçirdim.İlaç fayda etmedi ;kafamda erken gelen Ramazan davulcusu var sanki:))Gümbüdü gümbüdü hiç durmadan tokmaklıyor vallahi:/
Bana sökmeeezzz!Hızım kesilmeeeez!:))Tam gaz gidiyorum hatta nedense bir telaş sardı ki sormayın sanki yarın doğum günüymüş gibi:)Ayy hep böyle paniğimdir gereksiz strese sokarım kendimi:/
Şimdi bakın ben ne cici cici bir tütü yaptııım!
Ayy biraz maceralı oldu ama olsun bitti şükür:))
Önce resimleri koyayım adım adım yapımını anlatırken araya macerasını da sıkıştırırım:)
Yapım aşaması hem çok basit hem de eğlenceli:)
Minik kokoş kızlara da çok yakışır.
Bitmiş ve süslenmiş hali ancaaak süslenmiş olan resimle diğerinin arasında bir fark var resimde pek belli olmuyor ama giyince fark anlaşılıyor.Şöyle ki;Ben tütüyü bağlama yöntemiyle yapınca bir de malzeme de bonkör davranınca tütü oldu balon etek:)
Epeyce kabardı ve çok abartı durdu.Tamam tütünün özelliği abartı ama bu kadarı da fazla abartı be anacım:))
Annem görünce pek beğenmedi haydaaa içime kurt düştü.Eve gelince hepsini söktüm Allahtan dikili değil bağlı da sorunsuz hallettim.Bağladığım için iki kat kullandığım tülü ortadan kestim ve lastiğe dikerek (elle diktim dikiş bilmediğimden eziyet gibiydi adeta)tamamladım.Sonra beline kurdela diktim.İri pul payetlerim vardı onları da silikonla yapıştırdım.
Sonuç bu :)Ben beğendim.Şimdi üzerine düz badi ve ya bluz alıp kırmızı pullarla süsleyeceğim fakat ne yapacağıma karara veremedim sizden fikir bekliyorum.
Dikiş bilmemenin eksikliğini birkez daha duyuyorum malesef.Bir de öğrensem neler yaparım acep?Elle diktiğim halde gayet muntazam oldu Maşallah bana o zaman:))
Bu da diğer kız kardeşim için taç süslemesi.Henüz görmediler bakalım tepkileri merakla bekliyorum.
Bu da akşam üzeri değişik bir tarif arayışındayken ismiyle oldukça değişik gelen bir tatlı.Çok hafif yağ oranı sıfır.Hee kalorili ama çok azcıık canııım:)O kadarcık olsun dimi amaa?
Tarifini de yazayım belki denemek istersiniz ki tavsiye ederim biz maaile çok beğendik:)
MERENGLİ ELMALI KREM TATLISI
MALZEMELER
7 orta boy elma1/2 çay bardağı şeker(elmalar için)
1 çorba kaşığı tarçın
1 litre süt
3 yumurta sarısı(Aklarını mereng yapımı için ayırın)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
vanilya
50 gr.fındık (iri dövülmüş)
MERENG İÇİN
3 yumurta akı
Bir çimdik tuz
1/2 çay bardağı şeker
YAPILIŞI
Elmaları soyup küçük küpler halinde doğradıktan sonra bir tencereye koyun.Üzerine 1/2 çay bardağı toz şeker de ilave edin ve ağır ateşte elmalar bıraktığı suyu çekene kadar pişirin.Ateşten alın içine tarçın ve fındık ilave edilip harmanlandıktan sonra geniş bir borcam veya tepsiye alın.Başka bir tencereye unu,çırpılmış yumurta sarısını,şekeri,sütü çırpma teliyle ağır ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar ,üzeri göz göz olana kadar karıştırın.Ateşten alınıp içine vanilya koyun ve yüksek devirde kısa süreli mikserle çırpın(ben içine portakal kabuğu da rendeledim tavsiye ederim)
Elmalı harcın üzerine dökün.
MERENG YAPIMI
3 Yumurtanın akını bir çimdik tuzla birlikte iyice çırpın.Kar gibi olunca üzerine azar azar yarım çay bardağı şekeri dökün bir yandan çırpmaya devam edin.sonra muhallebinin üzerine yayıp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırının üst rafına koyun.Merengin üzeri hafif pembeleşmeye başlayınca fırından çıkartın biraz ılınınca buzdolabına koyun.Soğuk servis edin.
AFİYET OLSUN:)
Bu gecelik bu kadar ama bu gecelik Allah ömür verir de sağ çıkarsam yarına daha neler neler yapıp yayınlarım.O sihirli değnekleriniz hiiiiç mi hiç dert görmesin tarçın kokulu öpücükler herkeslere:)))
2 çıtı pıtı yorum:
etek çok güzel olmuş ellerine sağlık
Sağol tatlım beğenmene sevindim:)
Yorum Gönder